Monday, February 21, 2011

Γερμανία: Νέο ιστορικό υψηλό για τον δείκτη εμπιστοσύνης του Ifo


Γερμανία: Νέο ιστορικό υψηλό για τον δείκτη εμπιστοσύνης του Ifo

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) - Σε νέο ιστορικό υψηλό αναρριχήθηκε το Φεβρουάριο ο βασικός δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, παραμένοντας ανεπηρέαστος από τα σημάδια αναταράξεων σε άλλες περιοχές της ζώνης του ευρώ αλλά και από τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή.

Το ερευνητικό ινστιτούτο Ifo με έδρα το Μόναχο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που παρακολουθείται στενά από τις αγορές αναρριχήθηκε στις 111,2 μονάδες από 110,3 μονάδες τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις που περίμεναν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος. Πρόκειται για την ένατη διαδοχική αύξηση του δείκτη.

Η αξιολόγηση των ερωτώμενων για τις τρέχουσες συνθήκες οδήγησε σε βελτίωση του σχετικού δείκτη στις 114,7 μονάδες από 112,8 μονάδες τον Ιανουάριο, ενώ ο υπο-δείκτης που αντανακλά τις προσδοκίες για το επόμενο εξάμηνο βελτιώθηκε στις 107,9 μονάδες από 107,8 μονάδες.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη θετική εντύπωση που δημιουργήθηκε νωρίτερα σήμερα από τη μηνιαία έρευνα των υπευθύνων προμηθειών που διενεργεί το γερμανικό ερευνητικό ινστιτούτο Markit. Ο δείκτης PMI της Markit για το Φεβρουάριο αναρριχήθηκε στις 61,5 μονάδες από 61,3 μονάδες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

Το Ifo ανακοίνωσε ότι "η ανάκαμψη στη Γερμανία είναι ισχυρή" σημειώνοντας ότι οι εξαγωγικές επιχειρήσεις περιμένουν επέκταση των δραστηριοτήτων τους και πάλι μέσα στο επόμενο εξάμηνο έπειτα από μια ελαφρά επιβράδυνση τους τελευταίους μήνες.




source: capital.gr

No comments:

Share |