Thursday, February 10, 2011

Αυξάνουν την τιμή για Coca-Cola οι UBS, Barclays, Deutsche Bank


Αυξάνουν την τιμή για Coca-Cola οι UBS, Barclays, Deutsche Bank

Στα 23 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για την μετοχή της Coca-Cola Hellenic η UBS μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2010, ενώ διατηρεί τη σύσταση neutral. Όπως σχολιάζει, οι ταμειακές ροές ήταν καλύτερες, αλλά επισημαίνει και τη βραδεία ανάπτυξη των κερδών. Τονίζει ότι το επίκεντρο που δίνεται στις ταμειακές ροές, αρχίζει και αποδίδει καθώς συνεχίζει να βελτιώνεται η θέση του κεφαλαίου κίνησης και η δημιουργία ταμειακών ροών. Από την άλλη, η αύξηση των κερδών ανά μετοχή περιορίζεται από αρκετούς παράγοντες για το 2011. Από τις χαμηλές τιμές, τις πιέσεις στο κόστος εισαγωγής. Για το 2011 αναμένει μόλις 9% αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή του 2011, σε σχέση με το μέσο όρο του ευρωπαϊκού κλάδου, στο 14%. Επισημαίνει ότι η αύξηση της τιμής-στόχου αποτυπώνει τις υψηλότερες εκτιμήσεις για τις ταμειακές ροές.

Η Barclays από την πλευρά της αυξάνει την τιμή-στόχο κατά 15% στα 19,5 από τα 17 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση underweight, ενώ τονίζει πως το outlook παραμένει δύσκολο. Τα αποτελέσματα του 2010 ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών κατά 1%, ωστόσο οι εκτιμήσεις της εταιρείας ήταν δυσοίωνες, «επιβεβαιώνοντας τις θεμελιώδεις ανησυχίες για τη μετοχή». Οι συνθήκες διαπραγμάτευσης σε κάποιες βασικές αγορές παρέμειναν δύσκολες, ενώ οι πιέσεις του κόστους συνεχίζουν να αυξάνονται. Βασικός μοχλός ανάπτυξης ήταν οι αναδυόμενες αγορές, ενώ η ελληνική αγορά εξέπληξε, με χαμηλά μονοψήφια ποσοστά.

Η Deutsche Bank αυξάνει και αυτή την τιμή-στόχο στα 24 από τα 22 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση για «αγορά». Τονίζει πως οι προκλήσεις παραμένουν για την εταιρεία, ιδιαίτερα το κόστος εισαγωγής και το ακόμη δύσκολο καταναλωτικό περιβάλλον σε κάποιες αγορές, αλλά η λειτουργική μόχλευση και η διαχείριση του κόστους, θα μπορέσουν να εξισορροπήσουν σημαντικά τους δύο αυτούς παράγοντες, ενώ η εταιρεία παραμένει σωστά τοποθετημένη για να επωφεληθεί από την οικονομική ανάκαμψη.

Η Citigroup από την πλευρά της τονίζει πως τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου ήταν καλύτερα των προσδοκιών παρά την υποχώρηση των περιθωρίων. Σε ό,τι αφορά στις προοπτικές, εκτιμά πως η Coca-Cola Hellenic συνεχίζει να αντιμετωπίζει δύσκολες συνθήκες σε αρκετές από τις αγορές που δραστηριοποιείται, ενώ η βελτίωση στο ΑΕΠ δεν έχει ακόμη αποτυπωθεί στο καταναλωτικό πρότυπο. Όπως εκτιμά, τα οφέλη από την αναδιάρθρωση του 2010 αναμένεται να προσδώσουν ετήσια οφέλη 35-40 εκατ. ευρώ το 2011. Επιπρόσθετα, περαιτέρω κίνητρα για μείωση του κόστους κατά 30-35 εκατ. ευρώ θα προταθούν το 2011, που μπορεί να οδηγήσουν σε ετήσιο όφελος 20-25 εκατ. ευρώ.


source: capital.gr

No comments:

Share |