Thursday, February 10, 2011

Τριπλασιάστηκαν τα κέρδη της Rio Tinto Group


Τριπλασιάστηκαν τα κέρδη της Rio Tinto Group


Τριπλασιάστηκαν τα κέρδη της Rio Tinto Group, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης παγκοσμίως, στο β΄ εξάμηνο της χρήσης, καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη έδωσε ώθηση στις τιμές των σιδηρομεταλλευμάτων και του χαλκού.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 8,5 δισ. δολάρια στο εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από τα 2,4 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 8,6 δισ. δολαρίων.

Ακόμη, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών 5 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του επομένου έτους, καθώς τα κέρδη στο σύνολο του έτους, τριπλασιάστηκαν επίσης, στα 14,3 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tom Albanese, σχεδιάζει δαπάνες ύψους 13 δισ. δολαρίων στην επέκταση και στην κατασκευή νέων ορυχείων φέτος, ώστε να αυξήσει την παραγωγή καθώς αυξάνονται οι τιμές των εμπορευμάτων.

«Η ανάπτυξη του ΑΕΠ στις αναδυόμενες αγορές και τα προβλήματα στην προσφορά, υποδηλώνουν ότι οι προοπτικές για τις τιμές των εμπορευμάτων παραμένουν θετικές, αν και με υψηλό ρίσκο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.



source: capital.gr

No comments:

Share |