Thursday, February 10, 2011

Σημαντικές απώλειες για το ευρώ, "χάνει" τα $1,36


Σημαντικές απώλειες για το ευρώ, "χάνει" τα $1,36


Σε χαμηλά ημέρας διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με το αμερικανικό νόμισμα να εκμεταλλεύεται, έστω προσωρινά, τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα αναφορικά με την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, ενώ η αναμενόμενη διατήρηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας σε ιστορικά χαμηλά συντηρεί τη νευρικότητα για τη στερλίνα.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,3594 δολάρια, με πτώση 1,00% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως τα 1,3590 δολάρια. Έναντι του ιαπωνικού γεν, το ευρώ σημειώνει απώλειες 0,23% στα 112,814 γεν, ενώ σε σχέση με τη στερλίνα υποχωρεί σε ποσοστό 0,48% στις 0,8485 στερλίνες.

Η πτώση του ευρώ αποτελεί ανάπαυλα από το πρόσφατο ράλι του νομίσματος, το οποίο πυροδοτήθηκε από τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής πριν την αμερικανική Federal Reserve. Η σημερινή πτώση, σύμφωνα με αναλυτές, οφείλεται στην επανεμφάνιση των ανησυχιών για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, στις οποίες συμβάλλουν και οι ρευστοποιήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς και η διεύρυνση των spreads.

Ωστόσο η ΕΚΤ φέρεται να αγοράζει πορτογαλικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, συγκρατώντας τη διεύρυνση των πορτογαλικών spreads, αλλά και την πτώση του ευρώ. Εξάλλου, η φημολογία γύρω από το όνομα του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Axel Weber, ο οποίος φέρεται να αποσύρεται από την κούρσα διαδοχή του Trichet επηρεάζει το κλίμα, καθώς ο Γερμανός αξιωματούχος θεωρείται πιο επιθετικός όσον αφορά τον πληθωρισμό.

Στις υπόλοιπες ισοτιμίες, το δολάριο διαπραγματεύεται στα 81,80 γεν, σημειώνοντας κέρδη 0,56% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, ενώ καταγράφει άνοδο 0,25% έναντι της στερλίνας.



source: capital.gr

No comments:

Share |