Thursday, February 10, 2011

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές με το "βλέμμα" στη BOE


Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές με το "βλέμμα" στη BOE


Με αρνητικές διαθέσεις ξεκινούν τις συναλλαγές της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εστιάζουν στην κρίσιμη απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.

«Η συνεδρίαση του Φεβρουαρίου έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή, από τη στιγμή που η επιτροπή θα παρουσιάσει την αναθεωρημένη έκθεση για τον πληθωρισμό που θα συμβάλλει στην απόφαση για τη νομισματική πολιτική», σχολιάζει στο Dow Jones Newswires, ο Alan Clarke, αναλυτής της BNP Paribas.

«Αυτό που έχει σημασία είναι αν τα στοιχεία που προέκυψαν από τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου θα είναι αρκετά για να ωθήσουν τα μέλη της επιτροπής να ψηφίσουν υπέρ της αύξησης των επιτοκίων».

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Credit Suisse, της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας, η οποία περιέκοψε και τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία της.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 841 εκατ. ελβετικά φράγκα (876 εκατ. δολάρια) από τα 793 εκατ. φράγκα πέρυσι. Τα αποτελέσματα ήταν κατώτερα των προσδοκιών για 928 εκατ. φράγκα. Η τράπεζα πλέον στοχεύει σε ROE υψηλότερο του 15%, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση ήταν για μεγαλύτερο του 18%.

Στο ταμπλό, ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 σημειώνει πτώση 0,75%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,64%. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί σε ποσοστό 0,34%, ενώ στο Παρίσι ο CAC-40 κινείται στο -0,76%.

Απώλειες 1,14% σημειώνει ο IBEX στην Ισπανία, σε ποσοστό 0,97% υποχωρεί ο ιταλικός MIB, ενώ ο ελβετικός SMI κινείται ανοδικά κατά 0,47% και στην Πορτογαλία ο PSI καταγράφει πτώση 0,71%.

Αρνητικά πρόσημα εμφανίζουν οι δείκτες στη Ρωσία, με τον RTS στο -1,62% και τον Micex στο -0,27%. Στην Τουρκία ο δείκτης ISE υποχωρεί σε ποσοστό 1,17%.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, κέρδη εμφάνισε στο δ΄ τρίμηνο η Alcatel-Lucent, ο μεγαλύτερος γαλλικός όμιλος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, υπερβαίνοντας μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς τα έσοδα ενισχύθηκαν στο τμήμα των δικτύων.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 385 εκατ. ευρώ από τα 85 εκατ. ευρώ πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 236 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από τη μονάδα δικτύου βοήθησαν στην συνολικά έσοδα των επιχειρηματικών μονάδων της εταιρείας, που αυξήθηκαν 32% και διαμορφώθηκαν στα 2,95 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, εξαετές πλάνο παρουσίασε σήμερα η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault SA, με σκοπό τη στήριξη της ανάπτυξης και τη βελτίωση της παραγωγής αυτοκινήτων, μετά την επιστροφή της στην κερδοφορία το 2010, χάρη στην ανάκαμψη των πωλήσεων οχημάτων, της εξομάλυνσης των δαπανών και των ευνοϊκών συναλλαγματικών διακυμάνσεων.

Στα μάκρο της ημέρας, απροσδόκητη αύξηση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία το Δεκέμβριο καθώς η μεταποιητική παραγωγή εμφάνισε μικρή συρρίκνωση, ενώ η παραγωγή εξορύξεων, ενέργειας και υδάτων αυξήθηκε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η βιομηχανική παραγωγή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,3% το Δεκέμβριο έναντι του Νοεμβρίου καθώς η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε μόλις κατά 0,1% στην ίδια περίοδο, όπως ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία Insee.



source: capital.gr

No comments:

Share |