Thursday, December 2, 2010

ΗΠΑ: Διαπραγματεύσεις SEC - τραπεζών για διακανονισμό στα CDOs


ΗΠΑ: Διαπραγματεύσεις SEC - τραπεζών για διακανονισμό στα CDOs

Σε ανεπίσημες συζητήσεις με την Securities and Exchange Commission βρίσκονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ με στόχο την επίτευξη διακανονισμού για τις πρακτικές που ακολούθησαν στους τίτλους που είχαν ως κάλυψη ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια σύμφωνα με όσο μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τα παραπάνω προϊόντα, όπως τα CDOs, πουλήθηκαν από τις εισηγμένες τράπεζες και θεωρούνται πως είναι η βασική αιτία της κρίσης που ξέσπασε στο χρηματοπιστωτικό κλάδο πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ενδεχόμενος διακανονισμός θα έθετε οριστικό τέλος σε μία από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες

Η SEC, έπειτα από την έκδοση κλητεύσεων για έγγραφα και καταθέσεις στελεχών των τραπεζών, ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες οι οποίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Οι τράπεζες από την πλευρά τους θα προσπαθήσουν να αποφύγουν να έρθουν σε δημόσια αντιπαράθεση με την SEC, κάτι που έγινε με την Goldman Sachs το περασμένο καλοκαίρι.

Σημειώνεται πως μεταξύ των τραπεζών που έλαβαν κλητεύσεις από την SEC είναι οι Citigroup, Deutsche Bank, J.P. Morgan Chase, Morgan Stanley και UBS AG.



source: capital.gr

No comments:

Share |