Thursday, December 2, 2010

Goldman Sachs: Έχουμε μπει σε τροχιά bull market παγκοσμίως


Goldman Sachs: Έχουμε μπει σε τροχιά bull market παγκοσμίως

«Έχουμε μπει σε μια bull market στα παγκόσμια χρηματιστήρια», επισημαίνει ο Jim O’ Neil πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδυτές θα πρέπει να τοποθετηθούν στις μετοχές θετικά αυτή τη φορά.

«Μετά από την πιστωτική κρίση, έχουμε εισέλθει σε μια νέα bull market στα παγκόσμια χρηματιστήρια, με διαφορετικούς οδηγούς, συστατικά και περιοχές», τονίζει ο Jim O’ Neil, υπογραμμίζοντας την συνεχώς αυξανόμενη σημασία που έχουν οι αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως.

Μιλώντας για «τον κόσμο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει», ο Neil τόνισε τη σημασία της ομάδας των χωρών των BRICS, επισημαίνοντας ότι το συγχωνευμένο ΑΕΠ αυτών των χωρών, κάποια στιγμή στην επόμενη δεκαετία, θα είναι τόσο μεγάλο όσο των ΗΠΑ.

Αν και ήταν αισιόδοξος για τις προοπτικές των ΗΠΑ στην ομιλία του στο CFA Society στο Λονδίνο, υποστήριξε ότι «επειδή οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις», αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιβιώσει ο κόσμος.

Πρόσθεσε ακόμη πως η δημοσιονομική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι παρόμοια με αυτή της Πορτογαλίας, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για δύο ευρωπαϊκές οικονομίες, την βρετανική και τη γερμανική.

Δήλωσε σχετικά αισιόδοξος για τη γερμανική οικονομία, προσθέτοντας ότι και η Γερμανία, δεν βρίσκεται μακριά από μια νέα περίοδο ανάπτυξης.



source: capital.gr

No comments:

Share |