Tuesday, September 21, 2010

BNP Paribas: Δεν θα αυξήσουμε το κεφάλαιο για τη Βασιλεία ΙΙΙ


BNP Paribas: Δεν θα αυξήσουμε το κεφάλαιο για τη Βασιλεία ΙΙΙ

Παρίσι (Dow Jones) – Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas δεν θα καταφύγει στις αγορές για να αυξήσει το κεφάλαιό της μετά από τις νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις της Βασιλεία ΙΙΙ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Baudouin Prot σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos.

«Θα συνεχίσουμε να βάζουμε στην άκρη τα δύο τρίτα των κερδών μας και να διανέμουμε το ένα τρίτο αυτών», δηλώνει στην εφημερίδα ο Prot.

Ο ίδιος τονίζει πως αναμένει η τράπεζα να πληροί τις προϋποθέσεις μετά από τη μεταβατική περίοδο, ώστε να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της Βασιλεία ΙΙΙ «χωρίς να χρειαστεί να αυξήσει το κεφάλαιό της».

Ωστόσο, «στα επόμενα χρόνια», δηλώνει ο Prot στην Les Echos, «οι τράπεζες αναμφίβολα δεν θα έχουν τα μέσα ώστε να προχωρήσουν σε σημαντικές εξαγορές με μετρητά, χωρίς να ζητήσουν κεφάλαια από την αγορά», τονίζει στην εφημερίδα.

Εξάλλου, δήλωσε ότι η BNP Paribas θα εξετάσει το ενδεχόμενο απόκτησης της Pioneer, της μονάδας διαχείρισης κεφαλαίου της UniCredit SpA, την οποία η ιταλική τράπεζα προσπαθεί να πουλήσει.

Τόνισε επίσης πως η BNP Paribas δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει την γερμανική ιδιωτική τράπεζα BHF.


source: capital.gr

No comments:

Share |