Tuesday, September 21, 2010

Περίπου 10,2 δις. τελικά θα αντλήσει από την ΑΜΚ η Deutsche Bank


Περίπου 10,2 δις. τελικά θα αντλήσει από την ΑΜΚ η Deutsche Bank

Περίπου 10,2 δις. τελικά θα αντλήσει από την αύξηση κεφαλαίου η Deutsche Bank και όχι 9,8 δις. ευρώ όπως αρχικά είχε ανακοινώσει. Η τιμή των νέων μετοχών που θα προκύψουν διαμορφώνεται στα 33 ευρώ, ενώ από την αύξηση κεφαλαίου θα προστεθούν επιπλέον 308,6 εκατ. μετοχές. Η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί στα Χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και της Νέας Υόρκης, ωστόσο για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αναμένεται η έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της χώρας (SEC).
Η άσκηση δικαιώματος ξεκινά από 22 Σεπτεμβρίου ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου. H διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων στο χρηματιστήριο της Γερμανίας θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Η αποκοπή του δικαιώματος θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου.
«Μέσω της αύξησης κεφαλαίου, η Deutsche Bank στοχεύει στην άντληση των απαιτούμενων κεφαλαίων που θα χρειαστούν για την αύξηση του μεριδίου της στη Deutsche Postbank, δήλωσε ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Josef Ackermann προσθέτοντας ότι θα βελτιώσει και την κεφαλαιακή της βάση ώστε να εναρμονιστεί με τις νέες αλλαγές που φέρνουν οι κανόνες της Βασιλείας.

source: reporter.gr

No comments:

Share |