Monday, September 13, 2010

Νέες ενδείξεις ισχύος της κινεζικής οικονομίας


Νέες ενδείξεις ισχύος της κινεζικής οικονομίας


Νέες ενδείξεις ισχύος της κινεζικής οικονομίας προέκυψαν το τελευταίο διήμερο, καθώς τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή, τις επενδύσεις. τον πληθωρισμό και την προσφορά χρήματος ήταν σημαντικά υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε τον Αύγουστο κατά 13,9% σε ετήσια βάση, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε καταγραφεί επιβράδυνση στο 13,4%. Οι αναλυτές μάλιστα προέβλεπαν ότι η επιβράδυνση θα συνεχιστεί και τον Αύγουστο, τοποθετώντας την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής Αυγούστου στο 13%.

Εικόνα δυναμικής ανάπτυξης δίνεται και από τα στοιχεία για τις επενδύσεις στις αστικές περιοχές της Κίνας. Συγκεκριμένα, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 24,8% τους πρώτους 8 μήνες του 2010 συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη ενίσχυση κατά 24,5%

Επιπλέον, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε στην Κίνα τον Αύγουστο στο υψηλότερο επίπεδο 25 ετών, στο 3,5% έναντι 3,3% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα.

Σημαντική είναι και η ενίσχυση της προσφοράς χρήματος Μ2 η οποία ενισχύθηκε κατά 19,2% τον Αύγουστο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις για μικρότερη αύξηση κατά 17,5%.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |