Friday, July 2, 2010

Πόρτα εξόδου ψάχνει η Paribas


Πόρτα εξόδου ψάχνει η Paribas


Πόρτα εξόδου ψάχνει η γαλλική τράπεζα BNP Paribas που βρίσκεται στην Κύπρο από το 1986. Η μητρική τράπεζα, που έχει παρουσία σε 84 χώρες, φέρεται να αναζητεί τρόπους πώλησης του ενεργητικού της στην Κύπρο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Η απόφαση της γαλλικής μητρικής για έξοδο από την Κύπρο συνδέεται με την ευρύτερη αναδιάρθρωση της γεωγραφικής διασποράς των εργασιών της Paribas.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Pierre-Marie Fourier, δεν θέλησε χθες να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες που υπάρχουν στην αγορά για αναστολή των εγχώριων εργασιών της.

Ανέφερε στη StockWatch ότι η τράπεζα έχει παρουσία στο νησί τα τελευταία 24 χρόνια και ότι είναι κερδοφόρα.

«Έχουμε σε μεγάλη υπόληψη την Κύπρο ως διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο. Εκτιμούμε το ότι είναι μια χώρα που βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ακολουθεί ευρωπαϊκούς νόμους. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι που είμαστε σε αυτή τη χώρα», είπε, αποφεύγοντας να εισέλθει στην ουσία του θέματος.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει στρατηγική απόφαση της γαλλικής μητρικής για αναδιάρθρωση της γεωγραφικής διασποράς των εργασιών, ο κ. Fourier επίσης είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει. Σημείωσε όμως ότι η τράπεζα είναι «ζωντανός οργανισμός».

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |