Thursday, July 1, 2010

Κάτω από τα 73 δολάρια το αργό


Κάτω από τα 73 δολάρια το αργό

Κατρακύλησε κάτω από τα 73 δολάρια σήμερα το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, την ώρα που έντονο sell off επικρατεί στις διεθνείς αγορές. Οι φόβοι των επενδυτών έχουν ενταθεί μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση παγκοσμίως, ενώ σημαντικές πιέσεις άσκησαν και οι φημολογίες για επιδείνωση των δημοσιονομικών προβλημάτων της ευρωζώνης.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του αργού υποχώρησαν κατά 3,5% ή κατά 2,68 δολάρια, κλείνοντας στα 72,95 δολάρια το βαρέλι.
Αναπάντεχη αύξηση σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο αριθμός των νέων αιτήσεων αυξήθηκε κατά 13.000, φτάνοντας τις 472.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση στις 455.000 αιτήσεις. Ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων ενισχύθηκε κατά 3.250 αιτήσεις, στις 466.500, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου.

Νέα πτώση σημείωσε τον Ιούνιο ο δείκτης ISM μεταποίησης στις ΗΠΑ, αφού διαμορφώθηκε στις 56,2 μονάδες, από 59,7 μονάδες, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Δεκέμβριο. Σημειώνεται εδώ ότι ο δείκτης πάνω από τις 50 μονάδες δείχνει ότι οι επιχειρήσεις μεγεθύνονται. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη του αναμενομένου καθώς οι αναλυτές περίμεναν να διαμορφωθεί στις 59 μονάδες.

"Βουτιά" 30% κατέγραψαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών κατά το μήνα Μάιο στις ΗΠΑ, στον απόηχο της λήξης των μέτρων στήριξης στην αγορά κατοικίας. Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο Ιανουαρίου και Απριλίου, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 23%. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 15,9%.

source: reporter.gr

No comments:

Share |