Thursday, July 1, 2010

Μ. Βρετανία: Πτώση μικρότερη των εκτιμήσεων για τον μεταποιητικό PMI


Μ. Βρετανία: Πτώση μικρότερη των εκτιμήσεων για τον μεταποιητικό PMI


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Ο βρετανικός κλάδος της μεταποίησης επεκτάθηκε με πιο αργό ρυθμό τον Ιούνιο, εξαιτίας της μείωσης των εξαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο μεταποιητικός PMI υποχώρησε στις 57,5 μονάδες τον Ιούνιο από 58 μονάδες το Μάιο, ανέφεραν η Markit και γ Chartered Institute of Purchasing and Supply.

Το αποτέλεσμα του Ιουνίου ήταν καλύτερο των μέσων εκτιμήσεων αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires την περασμέςνη εβδομάδα και έκαναν λόγο για πτώση του PMI στις 57 μονάδες.

Όταν η μέτρηση είναι πάνω από 50 μονάδες υποδηλώνει επέκταση της δραστηριότητας, ενώ όταν βρίσκεται κάτω από τις 50 μονάδες υποδεικνύει συρρίκνωση.

«Τα στοιχεία του PMI Ιουνίου δείχνουν ότι η ανάπτυξη της μεταποιητικής παραγωγής στη Μ. Βρετανία στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 διατηρήθηκε σε μέσο ρυθμό κοντά στο 1,2% οτυ πρώτου τριμήνου που έδειξαν τα επίσημα στοιχεία», σχολίασε ο Rob Dobson, αναλυτής της Markit.

«Η τελευταία δημοσκόπηση ‘δείχνει’ ότι οι συνθήκες ενδέχεται να έχουν περάσει το σημείο κορύφωσης, καθώς οι δείκτες για την παραγωγή και τις νέες παραγγελίες ενισχύθηκαν βαθμιαία τους τελευταίους μήνες», σημείωσε.


source: capital.gr

No comments:

Share |