Thursday, July 1, 2010

ΕΚΤ: Διέθεσε 111,2 δισ. ευρώ σε χορηγήσεις έξι ημερών


ΕΚΤ: Διέθεσε 111,2 δισ. ευρώ σε χορηγήσεις έξι ημερών

Το ποσό των 111,237 δισ. ευρώ διέθεσε σήμερα στις ευρωπαϊκές τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε χρηματοδοτήσεις έξι ημερών με σταθερό επιτόκιο 1%, με τις αιτήσεις των τραπεζών να φτάνουν τις 78, εκ των οποίων όλες ικανοποιήθηκαν, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Οι εκτιμήσεις της αγοράς έκαναν λόγο για διάθεση μεταξύ 75-125 δισ. ευρώ, αναφέρουν οι FT, σε μία πράξη χρηματοδότησης που λειτουργεί ως «γέφυρα» μεταξύ της σημερινής λήξης των 12μηνων πράξεων αναχρηματοδότησης ύψους 442 δισ. ευρώ και των βασικών εβδομαδιαίων πράξεων της ΕΚΤ. Η ζήτηση για την βασική πράξη χρηματοδότησης αυτής της εβδομάδας ήταν υψηλή, διαμορφούμενη στα 162,9 δισ. ευρώ, ενώ οι τράπεζες που αιτήθηκαν χορηγήσεις έφτασαν τις 157.

Το σχετικά υψηλό ποσό της εβδομαδιαίας πράξης υποδηλώνει ότι θα συνεχίσει έως ένα βαθμό να υπάρχει περίσσεια ρευστότητας στην Ευρωζώνη, κάτι που θα έπρεπε να βοηθήσει τα επιτόκια των αγορών κεφαλαίου. Υποδεικνύει επίσης ότι συγκεκριμένες τράπεζες εξαρτώνται ακόμη από την ΕΚΤ, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τα Eonia και Libor.

source: capital.gr

No comments:

Share |