Friday, July 2, 2010

Εβδομαδιαίες απώλειες 4% για το χρυσό


Εβδομαδιαίες απώλειες 4% για το χρυσό


Σχεδόν σταθεροποιητικά έκλεισε ο χρυσός σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το χθεσινό sell off οδήγησε τους επενδυτές να απέχουν σήμερα από τα μέταλλα τηρώντας στάση αναμονής. Μάλιστα, η συμπεριφορά αυτή του χρυσού εξέπληξε τους αναλυτές, καθώς τα αρνητικά μακροοικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν βοήθησαν ιδιαίτερα την τιμή του χρυσού, που παραδοσιακά προτιμάται ως ασφαλές καταφύγιο έναντι της αβεβαιότητας.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου έκλεισαν στα 1.207,70 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη μόλις 0,1% ή 1 δολάριο. Σε επίπεδο εβδομάδας το μέταλλο έχασε 4%, με το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών να σημειώνεται κατά τη χθεσινή ημέρα.
Αν και η μεταβλητότητα στους αμερικανικούς δείκτες ενίσχυσε τη ζήτηση του χρυσού, βαρίδι στο μέταλλο αποτέλεσε η εξέλιξη του προγράμματος των πωλήσεων χρυσού από το ΔΝΤ, καθώς το Μάιο πωλήθηκαν συνολικά 15,2 μετρικούς τόνους χρυσού. Οι πωλήσεις είναι μέρος του προγράμματος του ΔΝΤ για την πώληση συνολικά 403,3 μετρικών τόνων ώστε να δημιουργηθεί ένα περισσότερο σταθερό μοντέλο εσόδων και να ενισχυθεί η στήριξη στις χώρες με χαμηλό εισόδημα.

source: reporter.gr

No comments:

Share |