Friday, July 2, 2010

HSBC: Εξαγοράζει δραστηριότητες της RBS στην Ινδία


HSBC: Εξαγοράζει δραστηριότητες της RBS στην Ινδία


ΛΟΝΔΙΝΟ (DowJones) - Στην εξαγορά των λιανικών και εμπορικών δραστηριοτήτων της Royal Bank of Scotland Group PLC (RBS) στην Ινδία θα προχωρήσει η HSBC Holdings PLC (HBC).

Η HSBC ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει premium 95 εκατ. δολαρίων επί των ενσώματων πάγιων περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας όταν κλείσει η συμφωνία, κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, μείον προσαρμογής 90% σε ενδεχόμενη πιστωτική ζημιά η οποία μπορεί να προκύψει στο χαρτοφυλάκιο μη – εξασφαλισμένων δανείων της τράπεζας εντός των επόμενων δύο χρόνων από την υπογραφή της συμφωνίας.

Οι δραστηριότητες που πουλά η RBS, οι οποίες αποτελούνται από 31 υποκαταστήματα και πάνω από 1.800 υπαλλήλους, περιλαμβάνουν χαρτοφυλάκια που η ακαθάριστη αξία του ενεργητικού τους ανερχόταν σε 1,8 δισ. στις 31 Μαρτίου.

Οι εν λόγω δραστηριότητες, οι οποίες περιήλθαν στην κατοχή της RBS μετά την εξαγορά μέρους της Dutch bank ABN AmroHolding NV στο τέλος του 2007, έχουν ανακηρυχθεί ως μη βασικές δραστηριότητες της τράπεζας μετά την εκδήλωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η βρετανική τράπεζα, η οποία ανήκει κατά ποσοστό 83% στην κυβέρνηση, θα διατηρήσει την παρουσία της στην Ινδία ως επενδυτική τράπεζα.

Η RBS προσπαθεί να ολοκληρώσει τις εκποιήσεις αρκετών δραστηριοτήτων εντός του έτους για το οποίο συνεχίζει να αναμένει πως θα είναι ζημιογόνο.

Η τράπεζα βρίσκεται από το 2009 σε διαπραγματεύσεις με την HSBC σχετικά με τις δραστηριότητές της στην Ινδία, αλλά οι συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές είχαν καθυστερήσει τη συμφωνία μέχρι τώρα.

source: capital.gr

No comments:

Share |