Thursday, July 15, 2010

JPMorgan: Αύξηση 76% στα κέρδη β΄ τριμήνου


JPMorgan: Αύξηση 76% στα κέρδη β΄ τριμήνου

Με αύξηση στα κέρδη που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ολοκλήρωσε το β’ τρίμηνο χρήσης η JPMorgan Chase & Co, με τον περιορισμό των απομειώσεων να συμβάλει καθοριστικά στην εντυπωσιακή αύξηση των μεγεθών, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού κολοσσού για το δεύτερο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση 76% στα 4,8 δισ. δολάρια έναντι 2,7 δισ. δολαρίων, ή 1,09 δολάρια ανά μετοχή έναντι 0,28 δολαρίων ανά μετοχή στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν σε ποσοστό 2% στα 25,1 δισ. δολάρια, ενώ τα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνουν κέρδος 36 σεντς από τη μείωση των απομειώσεων και 14 σεντς από έκτακτες φορολογικές χρεώσεις.

Ο Jamie Dimon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σχολίασε τα αποτελέσματα: «Τα καθαρά μας κέρδη αυξήθηκαν στα 4,8 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου οφέλους της τάξης των 1,5 δισ. δολαρίων από τον περιορισμό των απομειώσεων – κάτι που δεν πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύει φυσιολογικά συνεχιζόμενα κέρδη – που εν μέρει αντισταθμίστηκε από την χρέωση 550 εκατ. δολαρίων για τον βρετανικό φόρο στα bonus».

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 74 σεντς.

source: capital.gr

No comments:

Share |