Thursday, July 15, 2010

Η Κίνα παρασύρει τις ασιατικές αγορές


Η Κίνα παρασύρει τις ασιατικές αγορές

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα και οι προβλέψεις της BOJ για επιβράδυνση της ιαπωνικής οικονομίας τον επόμενο χρόνο επηρεάζουν αρνητικά το επενδυτικό ενδιαφέρον στις συναλλαγές της Πέμπτης. Απογοητευτικό το ντεμπούτο της AgBank.

«Οι εξελίξεις του δευτέρου τριμήνου στην Κίνα υποδηλώνουν ότι το βασικό μας σενάριο – που περιέχει ισχυρή ανάπτυξη και ήπιο outlook για τον πληθωρισμό – βρίσκεται σε καλό δρόμο, παρά την ταχύτερη των προηγούμενων εκτιμήσεων επιβράδυνση της ανάπτυξης», αναφέρει η Morgan Stanley, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Πιο αναλυτικά, στην Κίνα, στο 10,3% επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας στο β’ τρίμηνο του 2010 καθώς η κυβέρνηση πέτυχε να περιορίσει την πιστωτική επέκταση, τις επενδυτικές δαπάνες αλλά και την κερδοσκοπία στα ακίνητα. Υπενθυμίζεται ότι στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου το ΑΕΠ της Κίνας είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 11,9% σε ετήσια βάση.

Στην Ιαπωνία, αμετάβλητο διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της χώρας, ενώ προέβλεψε πως η ανάπτυξη της οικονομίας θα επιβραδυνθεί το επόμενο έτος καθώς τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης «εξανεμίζονται» παγκοσμίως και η υπεράκτια ζήτηση «κόβει ταχύτητα».

Η Bank of Japan αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας τη χρήση που λήγει το Μάρτιο του 2011, στο 2,6% από 1,8% προηγουμένως αλλά υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το επόμενο δημοσιονομικό έτος στο 1,9% από 2%. Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας διατήρησε το διατραπεζικό επιτόκιο στο 0,1%, επίπεδο στο οποίο διατηρείται από το Δεκέμβριο του 2008.

Εξάλλου, με άνοδο 2,2% ξεκίνησαν οι μετοχές της Agricultural Bank of China στο πολυαναμενόμενο ντεμπούτο τους στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, για να περιορίσουν στη συνέχεια τα κέρδη τους. Η μετοχή της εταιρείας ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στα 2,74 γουάν για να υποχωρήσει στα 2,70 γουάν (άνοδος 0,8%). Ενώ οι πρώτες ώρες του «ντεμπούτου» της μοιάζουν απογοητευτικές, ο αντιπρόεδρος της South China Brokerages, Howard Gorges, δηλώνει ότι το ενδιαφέρον για τις μετοχές ίσως είναι λίγο καλύτερο στο ντεμπούτο τους στην αγορά του Χονγκ Κονγκ αύριο.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific, υποχώρησε 0,8% στο Τόκιο, στις 116,79 μονάδες.

Επίσης στο Τόκιο ο Nikkei κατέγραψε απώλειες 1,12% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 9.685,53 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε πτώση 1,62%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινήθηκε πτωτικά 1,04%, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι χρηματιστηριακοί δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας.

Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,14% και ο Shenzhen Composite κατά 0,98%. Ο ευρύτερος CSI 300 καταγράφει πτώση 0,47%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα σημειώνει απώλειες 0,38%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν υποχωρεί σε ποσοστό 0,13%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 καταγράφει πτώση 0,44%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία σημειώνει επίσης πτώση 0,83%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινήθηκε με απώλειες 0,10%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη υποχώρησε 0,16%.


source: capital.gr

No comments:

Share |