Thursday, July 15, 2010

Προς τριπλό deal Πειραιώς, ΑΤΕ και ΤΤ


Προς τριπλό deal Πειραιώς, ΑΤΕ και ΤΤ


Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η επίτευξη deal μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής Τράπεζας, ενώ στο σχήμα αναμένεται να μετάσχει, κατά πάσα πιθανότητα, και το ΤΤ.

Η επικείμενη συγχώνευση πραγματοποιείται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με τις ευλογίες του βασικού μετόχου της ATEbank, που δεν είναι άλλος από το υπουργείο Οικονομικών.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα απευθύνει σήμερα την πρόταση για συγχώνευση με τα άλλα δύο πιστωτικά ιδρύματα.

«Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση πυροδοτεί εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μία ισχυρή τράπεζα, στην οποία το δημόσιο θα έχει σημαντικό ποσοστό», τονίζει στο euro2day.gr παράγοντας του οικονομικού επιτελείου.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ωρών να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις (η Τράπεζα Πειραιώς έχει προγραμματίσει σήμερα συνέντευξη τύπου στις 11.30).

Χθες το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |