Thursday, July 15, 2010

Goldman Sachs: Τώρα, περιμένει άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου


Goldman Sachs: Τώρα, περιμένει άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου

Νέα «τούμπα» από την Goldman Sachs σε ό,τι αφορά στην πορεία του δολαρίου σε σχέση με το ευρώ, η δεύτερη τους τελευταίους δύο μήνες.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs εκτιμά πλέον πως το δολάριο θα υποχωρήσει έναντι του ευρώ μέχρι τον Ιανουάριο καθώς η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνεται.

Τον Ιούνιο είχε προβλέψει πως το δολάριο θα εκτιναχθεί σε υψηλό επτά ετών.

Η αμερικανική τράπεζα αναβάθμισε ακόμη τις εκτιμήσεις της για το γιεν, το οποίο αναμένει να βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το 1995 έναντι του δολαρίου.

Η Goldman Sachs δηλώνει ακόμη ότι το ευρώ θα κινηθεί σημαντικά χαμηλότερα, στα 1,27 ελβετικά φράγκα στη διάρκεια του τριμήνου, εξαιτίας των εκροών κεφαλαίων από την ευρωζώνη και την εισροή σε ασφαλείς προορισμούς.

Η ασθενέστερη αμερικανική ανάπτυξη, τα εύρωστα μακροοικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης και οι λιγότερες πολιτικές/δημοσιονομικές συγκρούσεις από ό,τι αναμενόταν, είναι χαρακτηριστικό των τελευταίων εβδομάδων, σχολιάζει ο Thomas Stolper της Goldman Sachs.

Μάλιστα, εκτιμά ότι η εξασθένιση αυτή της αμερικανικής δραστηριότητας, αποτελεί την αρχή για μια περίοδο χαμηλής ανάπτυξης, μέχρι το β΄ μισό του 2011.

Οι αναλυτές της Goldman επισημαίνουν ότι το ευρώ είναι πιθανό να αποδυναμωθεί αυτό το τρίμηνο καθώς η δημοτικότητα κάποιων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων υποχωρεί και οι αγορές αναμένουν την επίδραση των stress tests.

«Θα χρειαστούμε κάποιους μήνες ακόμη με ισχυρά στοιχεία προτού δηλώσουμε ότι όλα είναι εντάξει με τα ευρωπαϊκά δημοσιονομικά ζητήματα», εκτιμά η Goldman Sachs.

Η αμερικανική τράπεζα προβλέπει ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα θα υποχωρήσει στο 1,22 στη διάρκεια του τριμήνου, προτού ενισχυθεί στα 1,35 δολάρια για το εξάμηνο και στα 1,38 δολάρια στο έτος.

source: capital.gr

No comments:

Share |