Thursday, July 15, 2010

ΗΠΑ: Πτώση για τον μεταποιητικό δείκτη Empire State τον Ιούλιο


ΗΠΑ: Πτώση για τον μεταποιητικό δείκτη Empire State τον Ιούλιο

Με πολύ πιο αργό ρυθμό επεκτάθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο ή το Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Fed για το μεταποιητικό δείκτη Empire State, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών Empire State υποχώρησε στις 5,08 μονάδες τον Ιούλιο από 19,57 μονάδες τον Ιούνιο, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πολύ μικρότερη πτώση στις 18,5 μονάδες.

«Ενώ οι0 συνθήκες για τους βιομήχανους της Νέας Υόρκης συνέχισαν να βελτιώνονται τον Ιούλιο, ο ρυθμός ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας επιβραδύνθηκε σημαντική στο μήνα», ανέφερε η έκθεση New York’s Manufacturing Survey.

Ο δείκτης για την απασχόληση παρέμεινε σε θετικό έδαφος τον Ιούλιο, ωστόσο υποχώρησε στις 7,94 μονάδες από 12,35 μονάδες τον Ιούνιο. Ο δείκτης των νέων παραγγελιών σημείωσε πτώση στις 10,13 μονάδες από 17,53 μονάδες τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Παρά το γεγονός ότι οι τρέχουσες συνθήκες είναι δυσμενείς, οι προσδοκίες για την οικονομική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη διατηρήθηκαν σε πολύ θετικά επίπεδα. Ο ομώνυμος δείκτης ενισχύθηκε στις 41,27 μονάδες τον Ιούλιο, από 40,74 τον Ιούνιο, ωστόσο ο δείκτης της απασχόλησης για τους επόμενους έξι μήνες υποχώρησε στις 14,29 μονάδες από 28,40 μονάδες.

source: capital.gr

No comments:

Share |