Monday, June 14, 2010

SocGen: Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Societe Marseillaise έναντι 872 εκατ. ευρώ


SocGen: Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Societe Marseillaise έναντι 872 εκατ. ευρώ


ΠΑΡΙΣΙ (Dow Jones)—Η Societe Generale ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με το γαλλικό πιστωτικό ίδρυμα BPCE για την εξαγορά της περιφερειακής τράπεζας Societe Marseillaise de Credit έναντι 872 εκατ. ευθρώ, σε μία κίνηση που θα διεύρυνε τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Με έτος ίδρυσης το 1865 η Societe Marseillaise de Credit είναι μία σημαντική λιανική τράπεζα στη νοτιοανατολική Γαλλία, η οποία διαθέτει 144 καταστήματα και 200.000 πελάτες. Θα γίνει μέρος των δραστηριοτήτων της θυγατρικής της Societe Generale, Crdit du Nord, ωστόσο θα διατηρήσει την επωνυμία της.

Ο αντίκτυπος στο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 της Societe Generale από την εξαγορά, η οποία αναμένεται να χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από τα ιδία κεφάλαια της τράπεζας, εκτιμάται στις 20 μονάδες βάσης, όπως ανέφερε η Societe Generale.

Η συμφωνία στην περίπτωση που προχωρήσει θα πρέπει να εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Οι μετοχές της Societe Generale, οι οποίες έχον χάσει περίπου το 30% της αξίας τους από την αρχή του 2010, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής στα 33,73 ευρώ.


source: capital.gr

No comments:

Share |