Monday, June 14, 2010

BP: Στα $1,6 δισ. το κόστος από τη διαρροή πετρελαίου


BP: Στα $1,6 δισ. το κόστος από τη διαρροή πετρελαίου

Στα 1,6 δισ. δολάρια ανέρχεται το κόστος της BP από τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού μέχρι σήμερα, ενώ έχουν κατατεθεί 51.000 αιτήσεις αποζημιώσεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Το συνολικό ποσό συμπεριλαμβάνει τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της διαρροής, τον περιορισμό της, τη διακοπή της γεώτρησης, επιχορηγήσεις σε πολιτείες των ΗΠΑ στον Κόλπο, τις καταβληθείσες αποζημιώσεις και ομοσπονδιακές δαπάνες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής, η BP έχει προβεί σε πάνω από 26.500 πληρωμές αποζημιώσεων, που ανέρχονται στα 62 εκατ. δολάρια, ανέφερε η εταιρεία.

Ωστόσο, η BP σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς να υπολογίσει άλλες πιθανές δαπάνες και υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη διαρροή.

Αναλυτές την Παρασκευή εκτίμησαν ότι το τελικό ποσό θα διαμορφωθεί μεταξύ 3-6 δισ. δολαρίων. Η BP έχει χάσει σχεδόν το 40% της χρηματιστηριακής αξίας καθώς οι επενδυτές ανησυχούν από την αβεβαιότητα για το ύψος του τελικού κόστους και προχωρούν σε ρευστοποιήσεις των μετοχών.

Στη σημερινή ανακοίνωση, η BP αναφέρει ότι έχει περισυλλέξει περίπου 7.720 βαρέλια πετρελαίου στο πρώτο δωδεκάωρο της Κυριακής και 15.000 βαρέλια το Σάββατο, εξαιτίας του ειδικού μηχανισμού που έχει εγκαταστήσει στον κατεστραμμένο αγωγό.

source: capital.gr

No comments:

Share |