Monday, June 14, 2010

Μ. Βρετανία: Μειώνει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη η OBR


Μ. Βρετανία: Μειώνει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη η OBR


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Το νέο συμβούλιο δημοσιονομικής πολιτικής της Μ. Βρετανίας αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια σε μία κίνηση που αναγκάζει τη νέα κυβέρνηση να επιταχύνει το ρυθμό της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επίσης, η υπηρεσία ελέγχου του προϋπολογισμού, Office for Budget Responsibility, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το δομικό έλλειμμα της Μ. Βρετανίας – το έλλειμμα του προϋπολογισμού που μένει όταν η οικονομία επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης – σε μία ακόμη κίνηση που αναμένεται να οδηγήσει σε ταχύτερες προσπάθειες μείωσης του χρέους, ωστόσο μείωσε τις εκτιμήσεις για τις δανειακές ανάγκες.

Η OBR διατήρησε την πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,3% το 2010, ωστόσο μείωσε τις προβλέψεις για τα έτη 2011 έως 2014.

Η OBR «βλέπει» την ανάπτυξη στο 2,6% για το 2011, στο 2,8% για τα έτη 2012 και 2013 και στο 2,6% για το 2014.

Η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού David Cameron δημιούργησε την OBR και την κατέστησε κέντρο της δημοσιονομικής μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την διασφάλιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης ΑΑΑ και τη μείωση του τεράστιου δημοσιονομικού ελλείμματος ύψους 156 δισ. λιρών.

Οι οικονομικές προβλέψεις θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη του επερχόμενου έκτακτου προϋπολογισμού στις 22 Ιουνίου.

Προηγουμένως, το υπουργείο Οικονομικών αύξησε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και το δανεισμό, κάτι που ο νέος επικεφαλής των οικονομικών George Osborne έχει πει ότι οδήγησε σε «ζυμώσεις» των προβλέψεων ανάπτυξης που επέτρεψαν στους υπουργούς να διατηρήσουν τη δημοσιονομική πολιτική υπερβολικά χαλαρή.


source: capital.gr

No comments:

Share |