Monday, June 14, 2010

Ποια είναι η ακριβότερη πόλη του κόσμου;


Ποια είναι η ακριβότερη πόλη του κόσμου;


Δύο θέσεις μετά τη Νέα Υόρκη βρίσκεται η Αθήνα και συγκεκριμένα στην 50η, όπως αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε από τη βρετανική εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών ECA.
Παράλληλα, παρατηρώντας την κατάταξη διαπιστώνει κανείς πως καμία χώρα της Βόρειας Αμερικής δεν βρίσκεται στην πρώτη 25αδα. Η εταιρία εξηγεί αυτό το γεγονός: "Η πτώση του δολαρίου προκάλεσε μία μικρή πτώση στο κόστος ζωής στις περισσότερες πόλεις της Βόρειας Αμερικής".

Έκπληξη αποτέλεσε και το Λονδίνο το οποίο παρόλο που τα τελευταία χρόνια ήταν στις πρώτες χώρες με το υψηλότερο κόστος ζωής αυτή τη φορά δεν βρίσκεται ούτε καν στην 50αδα.

Η μελέτη ξεκίνησε πριν την πτώση του ευρώ (Μάρτιος 2009-Μάρτιος 2010) και αφορά τιμές αγαθών και υπηρεσιών (κατοικία, τρόφιμα, ένδυση, διασκέδαση) σε 400 πόλεις του κόσμου.

Αμέσως μετά το Τόκιο είναι η Νορβηγία, η Λουάντα (πρωτεύουσα Αγκόλας), ενώ τρεις επιπλέον ιαπωνικές πόλεις βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα (Ναγκόγια 4η, Γιοκοχάμα 5η και Κόμπε 7η).

"Η αυξομείωση στις ισοτιμίες των νομισμάτων αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα για την εξέλιξη του κόστους ζωής", καταλήγει η έρευνα.

source: cosmo.gr

No comments:

Share |