Thursday, June 10, 2010

JPMorgan: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τον χρυσό


JPMorgan: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τον χρυσό


Στην αύξηση της εκτίμησης της για την τιμή του χρυσού μακροπρόθεσμα καθώς και των τιμών-στόχων για τις μετοχές ορισμένων μεταλλευτικών εταιρειών προχώρησε η J.P. Morgan Chase.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο οίκος αυξάνει τη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για την τιμή του χρυσού στα 950 δολάρια ανά ουγγιά. Σύμφωνα με έκθεση της J.P.Morgan, ο χρυσός συγκεντρώνει πιθανότητες της τάξης του 25% να αναρριχηθεί έως και τα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά στην περίπτωση που αυξηθεί ο πληθωρισμός.

«Είναι δύσκολο να αγοράσει κανείς χρυσό μετά την ενίσχυση της τιμής του και την καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών. Ωστόσο, εκτιμούμε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να μην διαθέτουν οι επενδυτές θέσεις σε χρυσό στη γεμάτη αβεβαιότητα περίοδο που διανύουμε. Ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα θα παροτρύναμε τους επενδυτές που δεν έχουν ακόμη μπει στην αγορά του χρυσού να ανοίξουν θέση», αναφέρουν οι αναλυτές της J.P.Morgan.

Εξάλλου, ο οίκος αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις Agnico Eagle Mines, Barrick Gold, Goldcorp Inc, Kinross Gold, Newmont Mining, Pan American Silver Corp και Silver Wheaton.

source: capital.gr

No comments:

Share |