Thursday, June 10, 2010

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ισοτιμία ευρώ/δολάριο


Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ισοτιμία ευρώ/δολάριο

Στην υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο προχώρησε σήμερα η Goldman Sachs, αντανακλώντας τους συνεχιζόμενους πολιτικούς κινδύνους και τις εκτιμήσεις για ακόμη μεγαλύτερη διαφορά στις οικονομικές επιδόσεις της Ευρωζώνης με των ΗΠΑ.

Ο οίκος εκτιμά ότι το ευρώ θα διολισθήσει περαιτέρω στα 1,15 δολάρια σε διάστημα τριών έως έξι μηνών, από 1,35 δολάρια προηγουμένως. Σε ορίζοντα δώδεκα μηνών, η Goldman Sachs «βλέπει» το ευρώ στα 1,25 δολάρια, έναντι 1,35 δολαρίων προηγουμένως.

«Η πιθανότητα συνέχισης των ατυχών πολιτικών παραμένει πολύ μεγάλη βραχυπρόθεσμα και ως αποτέλεσμα θα συνεχιστούν οι πιέσεις προς το ευρώ», αναφέρει ο οίκος σε μηνιαία έκθεση.

Το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα διαπραγματεύεται, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1% και εν αναμονή της ομιλίας Trichet, στα 1,2051 δολάρια σήμερα, με άνοδο 0,6% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ έναντι του ιαπωνικού γεν ενισχύεται κατά 0,4% στα 109,910 γεν. Έναντι της στερλίνας κινείται ελαφρώς ανοδικά στις 0,8262 στερλίνας με κέρδη 0,22%.

source: capital.gr

No comments:

Share |