Tuesday, June 1, 2010

Covidien: Εξαγοράζει την ev3 έναντι $2,6 δισ.

Covidien: Εξαγοράζει την ev3 έναντι $2,6 δισ.


(Dow Jones)—Η Covidien PLC συμφώνησε να εξαγοράσει της εταιρείας αγγειακών θεραπειών ev3 Inc., έναντι 2,6 δισ. δολαρίων καθώς η εταιρεία συνεχίσει να δημιουργεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων με υψηλά περιθώρια κέρδους.

Το deal, καθώς και μία ξεχωριστή ανακοίνωση συμφωνίας πώλησης του τμήματος υπνο-θεραπείας, είναι οι πιο πρόσφατες κινήσεις της Covidien σε μία σειρά εξαγορών και πωλήσεων που ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια, μετά το διαχωρισμό της από την Tyco International Ltd. Η Covidien έχει επηρεαστεί λιγότερο σε σύγκριση με άλλες εταιρείες, από τις περικοπές δαπανών των νοσοκομείων τον περασμένο χρόνο, γιατί κατά κύριο λόγο πουλάει λιγότερο ακριβά ιατροφαρμακευτικά προϊόντα και κεφαλαιακό εξοπλισμό.

Η Covidien θα καταβάλει 22,50 δολάρια ανά μετοχή για την ev3, με 19% premium από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Η Covidien εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία έως το τέλος Ιουλίου και ότι θα μειωθούν τα κέρδη αυτό το χρόνο και τον επόμενο. Η ev3 επανήλθε στην κερδοφορία στο τελευταίο τρίμηνο εξαιτίας της αύξησης των πωλήσεων κατά 23%.

Εξάλλου, η Cocidien ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πουλήσει τη θυγατρική Sleep Therapy στην PH Invest, μία εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων στο Λουξεμβούργο, ωστόσο οι όροι δεν γνωστοποιήθηκαν.

Τόσο οι μετοχές της ev3 όσο και της Covidien ήταν ανενεργές στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η Covidien έκλεισε στα 42,39 δολάρια την Παρασκευή, ενώ έχει σημειώσει άνοδο 18% τον τελευταίο χρόνο. Η ev3 διπλασίασε την αξία των μετοχών της τον περασμένο χρόνο ενώ σημειώνει άνοδο 42% το 2010.


source: capital.gr

No comments:

Share |