Tuesday, June 1, 2010

Σε νέο χαμηλό 4 ετών "βυθίζεται" το ευρώ


Σε νέο χαμηλό 4 ετών "βυθίζεται" το ευρώ


Σε απόσταση αναπνοής από τα 1,21 δολάρια διαπραγματεύεται το ευρώ καταγράφοντας νέο χαμηλό τεσσάρων ετών έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς οι ανησυχίες για την Ευρωζώνη αυξάνονται και δημιουργούν ένα νέο κλοιό πιέσεων για το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Εξάλλου, σε χαμηλό 18 μηνών διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι της στερλίνας, ενώ παράλληλα το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα καταγράφει πτώση άνω του 1,9% έναντι του ιαπωνικού γεν.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι τράπεζες της Ευρωζώνης μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με δεύτερο κύμα επισφαλών δανείων και ζημιών ύψους 195 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους 18 μήνες επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα, ενώ η υποβάθμιση της Ισπανίας από την Fitch συνεχίζει να πλήττει το ευρώ.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,2116 δολάρια με πτώση 1,54%, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμη και στα 1,2111 δολάρια, αποδεικνύοντας ότι το συναλλακτικό ενδιαφέρον για το νόμισμα περιορίζεται σημαντικά. Έναντι της στερλίνας το ευρώ διαμορφώνεται αυτή την ώρα στις 0,8382 στερλίνες, σημειώνοντας απώλειες 0,95%, ενώ έναντι του γεν το ευρώ υποχωρεί σημαντικά στα 109,950 γεν με πτώση 1,97%.

source: capital.gr

No comments:

Share |