Thursday, June 3, 2010

Βρετανία: Πρόστιμο ρεκόρ £33,32 εκατ. στην JP Morgan από την FSA


Βρετανία: Πρόστιμο ρεκόρ £33,32 εκατ. στην JP Morgan από την FSA


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Η βρετανική Financial Services Authority επέβαλε σήμερα 3 Ιουνίου, πρόστιμο ρεκόρ 33,32 εκατ. λιρών στην J.P. Morgan Chase Co. (JPM) καθώς η τελευταία δεν διατηρούσε τα χρήματα των πελατών της ξεχωριστά από τα δικά της.

Συγκεκριμένα, η FSA ανακοίνωσε πως η J.P. Morgan Securities δεν ακολούθησε τους κανονισμούς σύμφωνα με τους οποίους έπρεπε να διατηρεί τα χρήματα των πελατών της στον τομέα των προθεσμιακών συμβολαίων και των options σε ξεχωριστούς λογαριασμούς από τους δικούς της την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου 2002 και Ιουλίου 2009.

Σύμφωνα με την FSA, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα χρήματα των πελατών κυμαινόντουσαν μεταξύ 1,9 δισ. δολ. και 23 δισ. δολ.

“Εάν η εταιρεία χρεοκοπούσε υπήρχε κίνδυνος τα χρήματα να χαθούν,” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η FSA.

Η εταιρεία προέβη σε “σοβαρή παραβίαση των κανονισμών αποτυγχάνοντας να διαχωρίσει τα χρήματα των πελατών της σχεδόν για 7 χρόνια. Η ποινή αντανακλά το ποσό των χρημάτων που αφορά στην παραβίαση,” προσθέτει στην ανακοίνωση η FSA.

Η J.P. Morgan έλαβε έκπτωση 30% στο πρόστιμο καθώς συμφώνησε να έρθει σε διακανονισμό άμεσα. Χωρίς το διακανομισμό το πρόστιμο θα ανερχόταν στις 47,6 εκατ. λίρες. Το προηγούμενο πρόστιμο ρεκόρ που είχε επιβάλει η FSA ήταν 17 εκατ. λίρες στην Royal Dutch Shell PLC το 2004 για χειραγώγηση της αγοράς.

source: capital.gr

No comments:

Share |