Thursday, June 3, 2010

Κέρδη άνω του 2% για το αργό μετά τα αποθέματα


Κέρδη άνω του 2% για το αργό μετά τα αποθέματα


Με άλμα άνω του 2% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Πέμπτης η τιμή του αργού στον απόηχο των κυβερνητικών στοιχείων που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας και έδειξαν απροσδόκητη πτώση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 1,75 δολ. για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 74,61 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργεια τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια στα 363,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Μαΐου, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,2 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια στα 219,0 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μικρότερη πτώση κατά 0,7 εκατ. βαρέλια.

Τέλος, τα διυλισμένα αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 0,5 εκατ. βαρέλια στα 153,0 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μικρή πτώση κατά 0,1 εκατ. βαρέλια.

Η παραγωγική δυναμικότητα των αμερικανικών διυλιστηρίων διαμορφώθηκε στο 87,5% από 87,8% την προηγούμενη εβδομάδα.

source: capital.gr

No comments:

Share |