Thursday, June 3, 2010

Η πτώση του ευρώ προσελκύει κινέζους τουρίστες


Η πτώση του ευρώ προσελκύει κινέζους τουρίστες


Η οικονομική κρίση της ΕΕ δεν έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα αλλά και θετικά, καθώς το φθηνότερο ευρώ καθιστά πλέον τις χώρες της Ευρώπης ως ιδιαίτερα ελκυστικούς προορισμούς για τους Κινέζους τουρίστες, αναφέρει δημοσίευμα της κινεζικής ημερησίας "Τσάινα Ντείλι".

Πολλοί τουρίστες από την Κίνα εκμεταλλεύονται την πρόσφατη υποβάθμιση του ευρωπαϊκού νομίσματος εν συγκρίσει με το κινεζικό για να πραγματοποιήσουν αυτήν την περίοδο επίσκεψη στην Ευρώπη. "Τουλάχιστον τρεις ομάδες Κινέζων τουριστών έχουν κλείσει μέχρι στιγμής τουριστικά πακέτα για να ταξιδέψουν τον Ιούνιο για Ευρώπη, όταν πέρυσι είχαμε μόνο μια ομάδα", αναφέρει στην "China Daily" η Ζανγκ Ουέι, τουριστική πράκτορας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα οκταήμερο ταξίδι στην Ευρώπη το 2009 κόστιζε 18.000 γιουάν (περίπου 2.000 ευρώ) ενώ τώρα τιμάται κατά 2.000 γιουάν (250 ευρώ) λιγότερο. "Η υποβάθμιση του ευρώ είναι καθοριστική για την κινεζική τουριστική βιομηχανία", επισημαίνει η τουριστική πράκτορας, προσθέτοντας ότι ακόμη και τα ευρωπαϊκά προϊόντα πολυτελείας είναι πλέον πολύ πιο προσεγγίσιμα για έναν Κινέζο τουρίστα.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι προσφορές στα ταξιδιωτικά πρακτορεία συνήθως άρχιζαν στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, αλλά φέτος για πρώτη φορά ξεκίνησαν ένα μήνα νωρίτερα. Η αύξηση του ρεύματος Κινέζων τουριστών προς την Ευρώπη είναι πιθανόν να φτάσει και το 20%, γεγονός που έχει δημιουργήσει αυξημένο φόρτο εργασίας στα ευρωπαϊκά προξενεία στην Κίνα από τον Απρίλιο, καταλήγει το κινεζικό δημοσίευμα.

source: financialmirror.com

No comments:

Share |