Wednesday, May 5, 2010

Ισχυρά αποτελέσματα οι Pfizer και Merck στο τρίμηνο

Ισχυρά αποτελέσματα οι Pfizer και Merck στο τρίμηνο

Ισχυρά αποτελέσματα εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο οι φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και Merck αν και οι εκτιμήσεις της δεύτερης για τα ετήσια αποτελέσματα δεν ενθουσίασαν τις αγορές.


Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Pfizer ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tζεφ Κίντλερ.

Η Merck, η οποία εξαγόρασε πρόσφατα την ανταγωνίστριά της Schering Plough έναντι 41 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 299 εκατ. δολάρια ή 9 σεντς ανά μετοχή.

Εξαιρουμένων έκτακτων επιβαρύνσεων, συνδεόμενων και με την εξαγορά της Schering, η φαρμακοβιομηχανία είχε κέρδη 83 σεντς ανά μετοχή έναντι προβλέψεων των αναλυτών σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters για κέρδη 75 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της το ίδιο διάστημα ενισχύθηκαν αισθητά στα 11,42 δισ. δολάρια. Ένα χρόνο νωρίτερα η Merck είχε εμφανίσει κέρδη 67 σεντς ανά μετοχή επί εσόδων 5,39 δισ. δολαρίων. Για το σύνολο του 2010 η εταιρεία αναμένει κέρδη 3,27 έως 3,41 δολ. ανά μετοχή.

Η Pfizer το ίδιο τρίμηνο εμφάνισε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 4,88 δισ. δολαρίων ή 60 σεντς ανά μετοχή- αυξημένα κατά 33% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα καθαρά κέρδη συμπεριλαμβανομένων έκτακτων στοιχείων διαμορφώθηκαν στα 2,03 δισ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα της φαρμακοβιομηχανίας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 54% στα 16,75 δισ. δολάρια.

Αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη 53 σεντς ανά μετοχή επί εσόδων 16,58 δισ. δολαρίων. «Αντεπεξήλθαμε με απόλυτη επιτυχία σε ένα δύσκολο περιβάλλον» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Tζεφ Κίντλερ.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |