Wednesday, May 5, 2010

Ευρωζώνη: Αμετάβλητες οι λιανικές πωλήσεις το Μάρτιο


Ευρωζώνη: Αμετάβλητες οι λιανικές πωλήσεις το Μάρτιο

Αμετάβλητα εμφανίστηκαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις το Μάρτιο στην Ευρωζώνη, καθώς οι καταναλωτές ήταν επιφυλακτικοί στις δαπάνες λόγω της ήπιας οικονομικής ανάκαμψης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Ειδικότερα ο όγκος των πωλήσεων ήταν αμετάβλητος σε μηνιαία βάση το Μάρτιο, ενώ σημείωσε πτώση 0,1% σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων καθώς οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.
Το Φερουάριο οι λιανικές πωλήσεις περιορίστηκαν κατά 0,2%, βάσει αναθεωρημένων στοιχείων, τόσο σε επίπεδο μήνα όσο και σε επίπεδο έτους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταναλωτές είναι πιο συντηρητικοί στις δαπάνες που αφορούν τρόφιμα, ποτά και τσιγάρα καθώς οι τιμές των εν λόγω αγαθών μειώθηκαν 0,2% το Μάρτιο, έναντι του Φεβρουαρίου. Ωστόσο σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις του κλάδου διαμορφώθηκαν κατά 0,9% υψηλότερα, αν και αυτό υποδηλώνει την ύφεση που επικρατούσε κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο στην Ευρωζώνη.

source: capital.gr

No comments:

Share |