Monday, May 3, 2010

Citibank:Προς επιστροφή κεφαλαίων από προϊόντα LB



Citibank:Προς επιστροφή κεφαλαίων από προϊόντα LB



Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επιστροφής των κεφαλαίων από τη Citibank σε όσους πελάτες της είχαν επενδύσει σε προϊόντα της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers.

Οι συνολικές επενδύσεις στα προϊόντα αυτά από τους Έλληνες ανέρχονταν σε 110 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της Citibank εξετάζει το ενδεχόμενο της επιστροφής των χρημάτων, ωστόσο, σε επικοινωνία που είχε το euro2day.gr αρνήθηκαν να το σχολιάσουν, επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση που πάρουν τέτοια απόφαση, θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η απόφαση της επιστροφής των κεφαλαίων που έχουν τοποθετηθεί από επενδυτές σε προϊόντα της Lehman αποτελεί κεντρική στρατηγική του ομίλου της Citigroup και ήδη έχει πραγματοποιηθεί στις θυγατρικές της αμερικανικής τράπεζας που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή αγορά (Ισπανία, Βέλγιο, κ.α.).

Γεγονός που ενισχύει τις πληροφορίες που φέρουν και τη διοίκηση της Citibank Ελλάδος να προσανατολίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πελάτες της Citibank έχουν προσφύγει ήδη στη δικαιοσύνη, προκειμένου να πάρουν πίσω τα κεφάλαιά τους.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |