Monday, May 3, 2010

Συγχωνεύονται Continental Airlines – UAL;

Συγχωνεύονται Continental Airlines – UAL;

Τη συγχώνευσή τους αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες Continental Airlines και United Airlines (UAL) – σε μια συμφωνία ύψους τριών δισ. δολαρίων – σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

Τη συγχώνευσή τους αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες Continental Airlines και United Airlines (UAL) – σε μια συμφωνία ύψους τριών δισ. δολαρίων – σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις που επικαλούνται οι εφημερίδες Wall Street Journal και New York Times.

Όπως αναφέρει η WSJ, τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών ενέκριναν χθες τη συμφωνία για τη συγχώνευση των αερομεταφορέων κατ’ ίσον ποσοστό, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ανταλλαγή μετοχών δίχως την προσθήκη επιτίμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη συγχώνευση αυτή δημιουργείται η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Σε περίπτωση που δοθεί τελικά το «πράσινο φως» από τις αρχές ανταγωνισμού, η νέα εταιρεία θα έχει έδρα της το Σικάγο και διευθυντής της θα είναι ο νυν επικεφαλής της Continental Τζεφ Σμίσεκ, τονίζουν οι ίδιες πηγές. Οι δύο εταιρείες , που ήδη είχαν έλθει σε διαπραγματεύσεις για το ίδιο θέμα το 2008, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |