Monday, May 3, 2010

ΗΠΑ: Αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες – εισόδημα το Μάρτιο


ΗΠΑ: Αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες – εισόδημα το Μάρτιο

Διπλάσια αύξηση σε σχέση με το εισόδημα σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες το Μάρτιο στις ΗΠΑ, ενώ ο ρυθμός αποταμίευσης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 18 μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το προσωπικό εισόδημα σημείωσε άνοδο 0,3% το Μάρτιο καθώς η αδύναμη αγορά εργασίας εξακολουθεί να περιορίζει την αύξηση των μισθών, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορείου. Στο μεταξύ, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,6%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση του εισοδήματος κατά 0,3% και των δαπανών κατά 0,6%.

Την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί επιβράδυναν τον ρυθμό αποταμιεύσεων το Μάρτιο. Οι αποταμιεύσεις έφτασαν τα 303,9 δισ. δολ. το Μάρτιο καθώς ο ρυθμός αποταμίευσης υποχώρησε στο 2,7% από 3,0% τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Παράλληλα, τα αναθεωρημένα στοιχεία του Φεβρουαρίου έδειξαν άνοδο 0,1% στο εισόδημα και αύξηση 0,5% στις δαπάνες. Τα αρχικά στοιχεία είχαν δείξει αύξηση στις δαπάνες κατά 0,3% ενώ το εισόδημα είχε παραμείνει αμετάβλητο.

source: capital.gr

No comments:

Share |