Tuesday, April 27, 2010

ΗΠΑ: Χαρτογράφηση της αγοράς hedge fund


ΗΠΑ: Χαρτογράφηση της αγοράς hedge fund

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών εποπτικών αρχών βρίσκονται τα hedge fund, τα οποία θα κληθούν το Σεπτέμβριο να προσκομίσουν αναλυτικά στοιχεία των θέσεών τους, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειάς των αρχών να σκύψουν πάνω από τον αμφιλεγόμενο κλάδο.

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση ανώτατου αξιωματούχου εποπτικής αρχής στο Reuters, τα μέλη του διεθνούς οργανισμού επιτροπών κεφαλαιαγοράς (IOSCO) θα ζητήσουν από όλα τα hedge funds που δραστηριοποιούνται υπό τη δικαιοδοσία τους να προσκομίσουν 11 κατηγορίες πληροφοριών έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των άλλων, καλούνται να γνωστοποιήσουν στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή την αξία των θέσεων πώλησης (short) και αγοράς (long) στους διάφορους κλάδους, καθώς και τα επίπεδα του δανεισμού τους.

«Το επόμενο βήμα μας είναι να διεξάγουμε μια έρευνα στα hedge funds χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που θα συλλέξουμε ούτως ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια σφαιρική εικόνα για τον κλάδο για πρώτη φορά και έπειτα θα αναλύσουμε τα στοιχεία από πλευράς συστημικής βαρύτητας», σχολιάζει ο γενικός διευθυντής του IOSCO, Γκρεγκ Τάνζερ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, στο συγκεκριμένο κλάδο επικρατεί αδιαφάνεια, καθώς δεν εποπτεύεται επαρκώς.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |