Tuesday, April 27, 2010

Αύξηση 49% για τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank στο α΄ τρίμηνο


Αύξηση 49% για τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank στο α΄ τρίμηνο


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)-- Με αύξηση 49% στα καθαρά κέρδη έκλεισε το πρώτο τρίμηνο χρήσης για τη γερμανική Deutsche Bank, χάρη στα κέρδη-ρεκόρ προ φόρων στους τομείς εταιρικής κι επενδυτικής τραπεζικής αλλά και τις μικρότερες απομειώσεις.

Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε το συνολικό ετήσιο outlook για το 2011, οπότε αναμένει κέρδη προ φόρων ύψους 10 δισ. ευρώ. Η διοίκηση δεν έδωσε outlook για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Αναλυτικότερα στα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα κατέγραψε κέρδη 1,76 δισ. ευρώ έναντι κερδών 1,19 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 1,39 δισ. ευρώ.

Πωλήσεις και έσοδα συναλλαγών παρέμειναν αμετάβλητα σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2009, στα 3,8 δισ. ευρώ, με τους αναλυτές ωστόσο να τα τοποθετούν χαμηλότερα στα 2,34 δισ. ευρώ. Στα 2,7 δισ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων που αποτελεί επίπεδο-ρεκόρ για τρίμηνο, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 της τράπεζας υποχώρησε στο 11,2% από 12,6% στα τέλη του 2009 καθώς η τράπεζα ολοκλήρωσε την εξαγορά της ιδιωτικής Sal Oppenheim, παρέμεινε ωστόσο ισχυρός συγκριτικά με τους αντίστοιχους δείκτες άλλων τραπεζών παγκοσμίως,

Σε ανά μετοχή επίπεδο τα κέρδη τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 2,66 ευρώ από 1,92 ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τους αναλυτές να τα τοποθετούν στα 2,09 δολάρια ανά μετοχή.


source: capital.gr

No comments:

Share |