Tuesday, April 27, 2010

BP: Υπερδιπλάσια τα κέρδη του πρώτου τριμήνου


BP: Υπερδιπλάσια τα κέρδη του πρώτου τριμήνου


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Πάνω από το διπλάσιο ανήλθαν τα προσαρμοσμένα κέρδη της BP PLC (BP) στο πρώτο τρίμηνο, λόγω των κατά πολύ υψηλότερων τιμών του πετρελαίου.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα τα οποία είναι και υψηλότερα των εκτιμήσεων, θα επισκιαστούν από τις συνεχιζόμενες διαρροές πετρελαίου από πηγή της BP στον Κόλπο του Μεξικού που αναμένεται να φτάσουν έως την ακτή το Σάββατο.

Η εταιρεία, με βάση το Ην. Βασίλειο, ανέφερε πως το καθαρό κόστος αντικατάστασης, μέγεθος που εξαιρεί κέρδη ή ζημιές από αποθέματα και άλλα μη λειτουργικά στοιχεία, για τους τρεις μήνες έως τις 31 Μαρτίου διαμορφώθηκαν στα 5,65 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 2,58 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Το μέγεθος ήταν υψηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν 5,06 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Η συνολική παραγωγή πετρελαίου και αερίου ήταν 4,01 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μια κατά 0,1% πτώση σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση της τάξης του 0,9%.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν στα 6,08 δισ. δολάρια από τα 2,56 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα συνολικά έσοδα για την περίοδο του τριμήνου ενισχύθηκαν 54,8% στα 74,41 δισ. δολάρια από τα 48,09 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο του 2009. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 31,99 σεντς σε σχέση με τα 13,54 σεντς το προηγούμενο έτος.

Οι μετοχές της BP έκλεισαν στις 627 πένες τη Δευτέρα, ενισχυμένες κατά 31% κατά το τελευταίο έτος καθώς η εταιρεία επωφελήθηκε από μια βελτίωση των δραστηριοτήτων αλλά και από την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου.

source: capital.gr

No comments:

Share |