Tuesday, March 9, 2010

Moody΄s: "Βλέπει" υποβάθμιση βρετανικών τραπεζών


Moody΄s: "Βλέπει" υποβάθμιση βρετανικών τραπεζών


Στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων βρετανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που δεν έχουν βελτιώσει τη χρηματοδοτική τους θέση ενδέχεται να προχωρήσει η Moody’s τα επόμενα 1-3 χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του οίκου.

«Είναι πιθανό να υφίστανται ορισμένα ιδρύματα που δεν έχουν βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την οικονομική τους θέση για να αντισταθμίσουν τον περιορισμό της έκτακτης στήριξης, ενώ οι αξιολογήσεις για τις υποχρεώσεις και τις καταθέσεις των συγκεκριμένων τραπεζών θα μπορούσαν να υποβαθμιστούν», αναφέρει η Moody’s.

«Τους τελευταίους 18 μήνες ο βρετανικός τραπεζικός κλάδος έχει ωφεληθεί από την έκτακτη στήριξη που προσέφερε τόσο η κυβέρνηση όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας. Δεδομένης της συστηματικής φύσης της κρίσης, κατά την οποία η κατάρρευση μίας τράπεζας είχε επιπτώσεις για το σύνολο του κλάδου, σε αρκετές περιπτώσεις η Moody’s αύξησε τις αξιολογήσεις της για την πιθανότητα που έχουν ορισμένες από αυτές να βρεθούν σε κατάσταση ανάγκης», τόνισε η Elisabeth Rudman, αντιπρόεδρος της Moody’s και συντάκτρια της έκθεσης.

source: capital.gr

No comments:

Share |