Tuesday, March 9, 2010

Στην αγορά τηλεοράσεων 3D εισέρχεται η Sony


Στην αγορά τηλεοράσεων 3D εισέρχεται η Sony

Η ιαπωνική Sony παρουσίασε σήμερα στο Τόκιο μια νέα σειρά τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων (LCD) που θα προβάλλουν τρισδιάστατες εικόνες, με στόχο τα μοντέλα αυτά να κυκλοφορήσουν στην ιαπωνική αγορά από τον Ιούνιο. Πρόκειται για τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας από 40 ως 60 ίντσες.

Στην αγορά τηλεοράσεων τρισδιάστατης εικόνας (3D) ετοιμάζεται να εισέλθει η Sony Corp., η οποία θα παρουσιάσει τον ερχόμενο Ιούνιο τα νέα της μοντέλα. Στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να αποτελέσουν το 10% των 25 εκατομμυρίων τηλεοράσεων LCD που φιλοδοξεί να πουλήσει το επόμενο οικονομικό έτος.

«Μπαίνουμε σε μια εποχή που ο τρισδιάστατος κινηματογράφος φτάνει από τις αίθουσες στα σπίτια», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Sony.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Χάουαρντ Στρίνγκερ τρέφει πολλές ελπίδες για τη στροφή της εταιρείας στην τρισδιάστατη εικόνα, καθώς εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση σε πολλές δραστηριότητές της – από τις τηλεοράσεις, τις ψηφιακές κάμερες και τις συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray μέχρι τα βιντεοπαιχνίδια.

Σημειώνεται ότι η Sony ανταγωνίζεται με την LG Electronics για τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη κατασκευαστών τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης. Την πρωτοκαθεδρία εδώ έχει η Samsung Electronics.

Η κατασκευάστρια της κονσόλας PlayStation 3 σχεδιάσει να κυκλοφορήσει παιχνίδια 3D γύρω στον Ιούνιο, όταν θα διαθέσει στην αγορά και τις νέες τηλεοράσεις της.

Τον προηγούμενο μήνα η Samsung ξεκίνησε να διαθέτει στη Νότια Κορέα τηλεοράσεις 3D. Από αυτόν το μήνα θα ξεκινήσει η διάθεσή τους και σε παγκόσμιο επίπεδο.

source: naftemporiki

No comments:

Share |