Tuesday, March 9, 2010

Deutsche Bank: Μιεώνει τιμές-στόχους για τρεις ελληνικές τράπεζες


Deutsche Bank: Μιεώνει τιμές-στόχους για τρεις ελληνικές τράπεζες


Στη μείωση των τιμών-στόχων για τρεις ελληνικές τράπεζες προχωρά η Deutsch Bank, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει τη σύσταση για την Εθνική και την Alpha Bank, σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2010.

Ειδικότερα, ο οίκος αναφέρει ότι μειώνει τις τιμές-στόχους λόγω της μεγαλύτερης σε διάρκεια οικονομικής ύφεσης που αναμένεται να βιώσει η ελληνική οικονομία, εκτίμηση που οδηγεί ταυτόχρονα στην υποβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή των τριών ελληνικών τραπεζών τα έτη 2010 και 2011.

Για την Εθνική Τράπεζα η Deutsche Bank μειώνει την τιμή-στόχο στα 21,8 ευρώ, από 31 ευρώ και υποβαθμίζει τη σύσταση σε «hold» από «buy». Για την Alpha Bank μειώνει την τιμή-στόχο στα 9,2 ευρώ από 14 ευρώ, ενώ επίσης υποβαθμίζει τη σύσταση σε «hold» από «buy». Αναφορικά με τη Eurobank ο οίκος μειώνει την περιορίζει την τιμή-στόχο στα 7,5 ευρώ από 9,4 ευρώ, ωστόσο διατηρεί σύσταση «hold».

Εξάλλου, η Deutsche Bank εκτιμά ότι η ομαλοποίηση των οικονομικών μεγεθών των τραπεζών αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο, λόγω της βαθύτερης οικονομικής κρίσης της Ελλάδας. Ο αντίκτυπος της περαιτέρω επιβράδυνσης της οικονομίας προβλέπεται ότι έχει τη μορφή χαμηλότερης πιστωτικής ανάπτυξης, υψηλότερου χρηματοδοτικού κόστους, αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ενισχυμένων προβλέψεων για επισφάλειες.

Merrill Lynch: Παραμένει "overweight" για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο

Ελκυστικές χαρακτηρίζει τις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών η Merrill Lynch ενώ παράλληλα διατηρεί θέση «overweight» για τον ελληνικό κλάδο, σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2010.

Ο οίκος αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι παρά το γεγονός πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους, διαπραγματεύονται ακόμη με σημαντικό discount έναντι του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.

Τη στιγμή που η βραχυπρόθεσμη κερδοφορία τους αναμένεται να είναι χειρότερη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών τραπεζών, η Merrill Lynch εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα εμφανίσουν μεγαλύτερες του μέσου όρου αποδόσεις ενσώματων στοιχείων σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Για την Alpha Bank η Merrill Lynch δίνει τιμή-στόχο 9,8 ευρώ, για τη Eurobank στα 10,1 ευρώ, ενώ για την Εθνική Τράπεζα δίνει τιμή-στόχο στα 24 ευρώ.


source: capital.gr

No comments:

Share |