Tuesday, March 9, 2010

Η στερλίνα είναι η πιο αδύναμη μεταξύ των βασικών


Η στερλίνα είναι η πιο αδύναμη μεταξύ των βασικών


Η γενικευμένη σταθεροποίηση των περισσοτέρων βασικών ισοτιμιών συνεχίζεται, με το ευρώ να αποτυγχάνει για ακόμα μια φορά να εδραιώσει μια ανοδική τάση υποχωρώντας και πάλι προς το μέσο της διακύμανσης των τελευταίων ημερών έναντι του δολαρίου.


Το ίδιο ισχύει τόσο για τη στερλίνα όσο και για το ελβετικό, ενώ το γεν φαίνεται να είναι στην πορεία για την επιστροφή μετά από το εντυπωσιακό ράλι των τελευταίων τριών ημερών. Η στερλίνα βρίσκεται και πάλι υπό πίεση και είναι ένα από τα πιο αδύναμα νομίσματα σήμερα, με πολλούς να αποδίδουν τις πρόσφατες απώλειες στα ιδιαιτέρως απογοητευτικά αποτελέσματα των τιμών κατοικιών από το RICS. Η στερλίνα βρισκόταν ήδη υπό πίεση δεδομένου του μεγάλου βαθμού της αβεβαιότητας από τις επερχόμενες εκλογές και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας. Οι λιανικές πωλήσεις όπως ανακοίνωσε o BRC σημείωσαν άνοδο, αλλά δεν κατάφεραν να βοηθήσουν στην αλλαγή του κλίματος.


Οι φήμες για μια ανατίμηση του γουάν σύντομα έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή στις αγορές συναλλάγματος τις τελευταίες 24 ώρες, με τον Dr. Roubini να δηλώνει ότι η Κίνα είναι πιθανό να δώσει τέλος στην πρόσδεση του γουάν με το δολάριο ίσως και τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, αρκετοί δείχνουν επιφυλακτικοί σχετικά με αυτές τις φήμες, ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα σχόλια από το Διοικητή της Τράπεζας της Κίνας, ο οποίος τόνισε ότι παγκόσμια ανάκαμψη δεν είναι στέρεα και ότι η Κίνα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σχετικά με το χρόνο της ομαλοποίησης της πολιτικής της, η οποία περιλαμβάνει και την ανατίμηση του γουάν.


Τα ζευγάρια του γεν βρίσκονται υπό πίεση από τα νέα για επαναπατρισμό κεφαλαίων στην Ιαπωνία, ενώ και χαμηλότερες τιμές των μετοχών και η άνοδος του δολαρίου μπορεί να οδηγήσει στη στροφή προς την ασφάλεια.


Το οικονομικό ημερολόγιο και της σημερινής ημέρας είναι άδειο, με την μόνη ανακοίνωση που αναμένεται από τις αγορές να είναι το εμπορικό ισοζύγιο του Ιανουαρίου από την Αγγλία.

source: capital.gr

No comments:

Share |