Tuesday, March 2, 2010

Mobius: Η Ινδία "οδηγός" των αναδυόμενων χρηματαγορών


Mobius: Η Ινδία "οδηγός" των αναδυόμενων χρηματαγορών

Οι ινδικές μετοχές ενδέχεται να συνεχίσουν να «υποσκελίζουν» τις μετοχές των υπόλοιπων αναδυόμενων αγορών λόγω του βελτιωμένου outlook για την οικονομία της χώρας, όπως εκτιμά ο γνωστός επενδυτής Mark Mobius.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, σε χθεσινή δημοσίευση στο διαδικτυακό τόπο της Templeton Asset Management ο Mobius, ο οποίος διαχειρίζεται 34 δισ. δολάρια επενδύσεων στις αναδυόμενες αγορές, αναφέρει ότι προτιμά τις αγορές της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Κίνας, όπου διαθέτει και την πλειονότητα των τοποθετήσεών του. Οι αγορές του BRIC, συνεχίζουν να προσφέρουν επενδυτικές ευκαιρίες, πρόσθεσε ο Mobius.

«Τα μακροοικονομικά θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας της Ινδίας έχουν βελτιωθεί σημαντικά», τόνισε ο Mobius. «Η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στη διαχείριση της οικονομίας κατά την περίοδο της κρίσης και, σε αντίθεση με τις εταιρείες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν υγιείς ισολογισμούς και ισχυρές χρηματικές ροές», συμπλήρωσε.

Ο δείκτης Sensitive Index του χρηματιστηρίου της Βομβάης έχει υποχωρήσει σε ποσοστό 4,7% αυτό το χρόνο, μετά το ράλι κατά 81% το 2009, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Αναφορικά με τη Βραζιλία, ο Mobius υποστήριξε ότι η αυξανόμενη καταναλωτική αγορά δημιουργεί «ευκαιρίες» για εταιρείες, όπως του χρηματοοικονομικού κλάδου, της υγείας, των καλλυντικών και των αναψυκτικών. Για τη Ρωσία ο Mobius δίνει θετικό «μακροπρόθεσμο outlook» δεδομένων των συναλλαγματικών αποθεμάτων και των φυσικών πόρων καθώς και λόγω των αποτιμήσεων στην αγορά.

source: capital.gr

No comments:

Share |