Tuesday, March 2, 2010

CESR: Αυστηρότερες οδηγίες για τις ανοικτές πωλήσεις

CESR: Αυστηρότερες οδηγίες για τις ανοικτές πωλήσεις

Έκκληση για μεγαλύτερη διαφάνεια στις ανοικτές πωλήσεις (short selling) έκανε η Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών (CESR), όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η CESR ανακοίνωσε πως οι επενδυτές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να γνωστοποιούν τις καθαρές ανοικτές θέσεις προκειμένου να αποτραπεί ο αποσταθεροποιητικός αντίκτυπος που έχει το short-selling στις χρηματοοικονομικές αγορές.

"Το νέο καθεστώς θα συμβάλει στον εντοπισμό και περιορισμό πιθανής καταχρηστικής συμπεριφοράς στα αρχικά της στάδια και θα επιτρέψει στις ρυθμιστικές αρχές να αναλάβουν περαιτέρω προληπτικά μέτρα", δήλωσε ο Αναστάσιος Γαβριηλίδης, πρόεδρος της CESR και επικεφαλής της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με την πρόταση της CESR, επενδυτές που προβαίνουν σε ανοικτές πωλήσεις πάνω από το 0,2% του μετοχικού κεφαλαίο μιας εταιρείας θα πρέπει να γνωστοποιούν τις θέσεις τους στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Επενδυτές που προβαίνουν σε ανοικτές πωλήσεις πάνω από το 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να γνωστοποιούν τις θέσεις τους δημοσίως.

source: capital.gr

No comments:

Share |