Tuesday, March 2, 2010

Βωβός: “Πράσινο φως” για το εμπορικό, αλλά με μικρότερο συντελεστή

Βωβός: “Πράσινο φως” για το εμπορικό, αλλά με μικρότερο συντελεστή

Την υλοποίηση του σχεδίου της “Διπλής Ανάπλασης” αλλά με σημαντικές τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο, φαίνεται να αποφασίζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της πρωινής συνάντησης μεταξύ της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη με εκπροσώπους της ΓΗΠΕΛ, του Δήμου Αθηναίων και της Μπάμπης Βωβός, η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει την κατασκευή του εμπορικού κέντρου της εταιρείας, αλλά με συντελεστή δόμησης έως 1,2 αντί του αρχικού 1,6.

Επίσης, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να μη συμπεριληφθεί στο project το γήπεδο μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αλλά να κατασκευαστούν εγκαταστάσεις μόνο για τον Ερασιτέχνη, ενώ δεν θα υλοποιηθεί και η κατασκευή του Δημαρχιακού Μεγάρου, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο βάσει των προτάσεων των εμπλεκόμενων φορέων.

Παράλληλα μειώνονται οι εμπορικές χρήσεις στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και αυτές μεταφέρονται στο εμπορικό κέντρο, με παράλληλη αύξηση του πρασίνου στην περιοχή.

Συνολικά, βάσει του σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, η συνολική δόμηση στη περιοχή του Βοτανικού. σχεδιάζεται να μειωθεί κατά 66.000 τ.μ. και να αυξηθούν οι χώροι πρασίνου κατά 30.000 τ.μ.

Η μετοχή της Βωβός βρίσκεται αυτή την ώρα στα 4,63 ευρώ, ενισχυμένη σε ποσοστό 8,69%.

Στελέχη του ΥΠΕΚΑ με τα οποία επικοινώνησε το Capital.gr ανέφεραν πως σύντομα θα υπάρξουν κι επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα.

source: capital.gr

No comments:

Share |