Friday, March 5, 2010

Γερμανία: Υψηλότερες των εκτιμήσεων οι βιομηχανικές παραγγελίες


Γερμανία: Υψηλότερες των εκτιμήσεων οι βιομηχανικές παραγγελίες


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)—Οι παραγγελίες προς του Γερμανούς βιομήχανους αυξήθηκαν σημαντικά τον Ιανουάριο, λόγω της ενίσχυσης των παραγγελιών εγχώριων πελατών για ακριβά προϊόντα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι συνολικά οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 4,3% σε πραγματικούς εποχιακά αναπροσαρμοσμένους όρους το Δεκέμβριο, ενώ εμφάνισαν αύξηση 19,6% σε ετήσια βάση: μία αύξηση που αντανακλά την ασυνήθιστη πτώση των παραγγελιών κατά το τέλος του έτους 2008, ως άμεση συνέπεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η μηνιαία αύξηση είναι μεγαλύτερη των μέσων εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για αύξηση 1,5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones.

Το υπουργείο επίσης αναθεώρησε την προηγούμενη εκτίμηση για τις παραγγελίες του Δεκεμβρίου για να αντικατοπτρίσει την πτώση μόλις 1,6% από το Νοέμβριο, αντί για 2,3% που αρχικά είχε ανακοινώσει. Εξάλλου, αναθεώρησε την ετήσια αύξηση το Δεκέμβριο στο 7,3% από 8,4%.

Οι εγχώριες παραγγελίες, οι οποίες ανέκαμπταν πιο αργά από τις παραγγελίες εξαγωγών στο μεγαλύτερο μέρος του 2009, αυξήθηκαν 7,1% τον Ιανουάριο από το Δεκέμβριο, ενώ οι ξένες παραγγελίες αυξήθηκαν με πιο ρυθμό 1,9%.

Τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες υπόκεινται παραδοσιακά σε σημαντικές αναθεωρήσεις.

source: capital.gr

No comments:

Share |