Friday, March 5, 2010

Κέρδη 2,2% για το Nikkei


Κέρδη 2,2% για το Nikkei

Πράσινα ταμπλό εμφανίζουν στο σύνολό τους τα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Nikkei στη θέση του «οδηγού». Ελπίδες για περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της Bank of Japan.

Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε από το γεγονός ότι συνεχίστηκε το ανοδικό σερί της Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να ανακτά θετικό πρόσημο στις συνεδριάσεις του 2010. Ωστόσο πολλοί traders παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς σήμερα αναμένονται τα σημαντικά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

«Παρά τις προσδοκίες για την οικονομία και τα εταιρικά κέρδη, οι επενδυτές είναι διαστακτικοί στις κινήσεις τους», σχολίασε στο MarketWatch ο manager της Chuo Securities, Koichi Seki.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε σημαντικά μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei σύμφωνα με το οποίο ενδέχεται η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνία να εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των μέτρων διάθεσης κεφαλαίων που εφάρμοσε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο.

«Η πιθανότητα η Bank of Japan να λάβει περαιτέρω μέτρα μέσω της επέκτασης της διάρκειας των δανείων στους έξι μήνες ή ένα χρόνο, είναι μεγάλη στην περίπτωση που το γεν υποτιμηθεί εκ νέου, αν και δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από αυτή την κίνηση στην αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής της Mizuho Securities Yasunari Ueno.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific ενισχύεται 0,9% στις 120,78 μονάδες στο Τόκιο.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei σημειώνει άνοδο 2,2% στις 10.368,96 μονάδες, ενώ ο Topix ενισχύεται σε ποσοστό 1,47%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,65%.

Σε θετικό έδαφος και οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Κίνας, με τον Shanghai Composite στο +0,19% και τον Shenzhen Composite στο +0,26%. Ο ευρύτερος CSI 300 ενισχύεται σε ποσοστό 0,25%.

Ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν ενισχύεται σε ποσοστό 1,27%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει απώλειες 0,91%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 σημειώνει κέρδη 0,03%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με κέρδη 0,35%.
Στην Ινδία ο δείκτης Semsex υποχωρεί κατά 0,05%, ενώ στη Σιγκαπούρη ο Strait Times κινείται στο +0,65%.

source: capital.gr

No comments:

Share |