Friday, March 5, 2010

ΗΠΑ: Αμετάβλητη στο 9,7% η ανεργία το Φεβρουάριο


ΗΠΑ: Αμετάβλητη στο 9,7% η ανεργία το Φεβρουάριο

Η αμερικανική οικονομία έχασε λιγότερες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 9,7% παρά τις ανησυχίες για τον αρνητικό αντίκτυπο στην απασχόληση από τις άσχημες καιρικές συνθήκες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, η αμερικανική οικονομία έχασε 36.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για απώλειες 75.000 θέσεων εργασίας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία για τον Ιανουάριο έδειξαν απώλειες 26.000 θέσεων εργασίας, από την αρχική εκτίμηση για απώλειες 20.000 θέσεων εργασίας.

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 9,7% τον περασμένο μήνα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μικρή άνοδο του δείκτη στο 9,8%.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έδειξαν επίσης άνοδο των μέσων ωριαίων αποδοχών στα 18,93 δολ. από 18,90 δολ. τον Ιανουάριο. Η μέση εργάσιμη εβδομάδα υποχώρησε κατά 0,2 ώρες στις 33,1 ώρες.

source: capital.gr

No comments:

Share |